Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

"Η ΣΩΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ" ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΕΝΟΤΗΤΑ 13η


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ


Αν και υπάρχουν πολλές απολαύσεις, οι οποίες αναγκάζουν τον άνθρωπο να υποκύπτει σ’ αυτές ενώ δεν είναι προς το συμφέρον του, πιο δύσκολη να πολεμήσουμε φαίνεται ότι είναι η ευχαρίστηση σχετικά με την τροφή. Γιατί με τις άλλες απολαύσεις πιο σπάνια ερχόμαστε σε επαφή, όμως αυτήν είναι ανάγκη να τη γευόμαστε οπωσδήποτε κάθε μέρα, με αποτέλεσμα σ’αυτήν την περίπτωση οι κίνδυνοι να είναι περισσότεροι.
Γιατί αυτός που τρώει περισσότερο από όσο πρέπει, σφάλλει και αυτός που τρώει βιαστικά και αυτός που προτιμά τις πιο ευχάριστες τροφές παρά τις πιο υγιεινές. Είναι ακόμα λάθος σχετικά με την τροφή και όταν τρώμε σε λάθος ώρα.
Θα μπορούσε κάποιος να τα αποφύγει αυτά, αν συνήθιζε τον εαυτό του να διαλέγει τροφή, όχι για να ευχαριστιέται, αλλά για να τρέφεται, ούτε για να ευχαριστεί τον οισοφάγο του, αλλά για να ενδυναμώνει το σώμα.
Γιατί και ο οισοφάγος έχει δημιουργηθεί για να είναι διάβαση της τροφής, όχι όργανο ευχαρίστησης και η κοιλιά για τον ίδιο λόγο, για τον οποίο έχει δοθεί και η ρίζα στο φυτό . Γι’ αυτό και μας ταιριάζει να τρώμε για να ζούμε, όχι για να ευχαριστιόμαστε. 


Για την Υποτακτική της μέσης φωνής και τα Λεξιλογικά της ενότητας βλέπε εδώ 


Βιντεάκι αφόρμησης : "Δε θα φάω σήμερα, δεν πεινάω!"



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου