Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 Ένα δροσερό ρόφημα για τις ζεστές μέρες που έρχονται !


ΥΛΙΚΑ :

4  Λεμόνια
75 γρ άχνη ζάχαρη ή μέλι
2 κουταλιές φρέσκο τζίντζερ (πιπερόριζα)
1/2 κουταλάκι σκόνη Κρόκου Κοζάνης (ακόμη λιγότερο για όσους δεν τον συνηθίζουν)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


Βάζετε το χυμό από τα λεμόνια, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι (κατά βούληση) σε μια κανάτα. Περνάτε το τζίντζερ από τον τρίφτη και μετά από πρέσα σκόρδου για να βγάλει το χυμό του. Προσθέτετε μόνο το χυμό μαζί με τον Κρόκο Κοζάνης και 500ml κρύο νερό στην κανάτα. Σερβίρετε σε μικρά ποτηράκια με αλάτι στο χείλος (βρέχετε το ποτήρι και το πιέζετε σε αλάτι για να κολλήσει) και άφθονο πάγο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου