Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

ΡΟΦΗΜΑ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ (Safran)

ΥΛΙΚΑ :
(για 5 άτομα)

1/4 κουταλάκι κρόκος σε στίγματα(ή λιγότερο, αν δεν το έχετε συνηθίσει)
2 κουταλιές βραστό νερό
1/3 φλυτζάνι ξεφλουδισμένα ωμά φυστίκια Αιγίνης
10 σπόρους κακουλέ
1/2 φλυτζάνι άχνη ζάχαρη
5 φλυτζάνια γάλα
1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένα ωμά φυστίκια Αιγίνης
κανέλα
1 στικ βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε ένα μικρό γυάλινο μπολ βάζετε το σαφράν και το βραστό νερό, τα αφήνετε για 30 λεπτά και μετά τα ανακατεύετε στο μπλέντερ με τα ξεφλουδισμένα φυστίκια, το κακουλέ και τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Προσθέτε το γάλα και χτυπάτε μέχρι να αφρίσει. Γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα φυστίκια και την κανέλα και σερβίρετε. Χρησιμοποιήτε το στικ βανίλιας για να ανακατεύετε.



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου